Naar de inhoud

Utrechts Gezondheidsprofiel 2022

Hoe gaat het met de gezondheid van Utrechters? Hoe was de veerkracht van Utrechters in coronatijd? En wat geven Utrechtse jongvolwassenen aan over hun mentale gezondheid? Dit is een greep uit de vragen die we beantwoorden in het Utrechts Gezondheidsprofiel 2022. De resultaten presenteren we tijdens een online symposium. Dit symposium is de aftrap van de Week van het Utrechts Gezondheidsprofiel met allerlei workshops.

Samenvatting Utrechtse gezondheid & uitgelichte thema’s

Eens in de vier jaar maakt de gemeente Utrecht met het Utrechts Gezondheidsprofiel (UGP) de balans op van de gezondheid van Utrechters. 21 november aanstaande presenteren we het nieuwe UGP. Dit bevat niet alleen een uitgebreide samenvatting van de gezondheid van Utrechters. We lichten ook een aantal thema’s extra uit:
  • Mentale gezondheid van jeugdigen en jongvolwassenen;
  • Bestaanszekerheid in relatie tot gezondheid;
  • Veerkracht;
  • Samenhang tussen gezondheidsproblemen bij volwassenen.

Kennis brengt gezondheid in beeld

Het UGP is onderdeel van de Volksgezondheidsmonitor Utrecht (VMU), de continue monitoring van de gezondheid van Utrechters. Deze kennis is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in Utrecht op een gezonde manier kan leven en werken. Op basis van de cijfers en gesprekken met inwoners en professionals voor het verhaal achter de cijfers kunnen we steeds gerichter de gezondheid van de Utrechters en de factoren die daarop van invloed zijn in kaart brengen en maatregelen nemen.

Online symposium & Week van het Utrechts Gezondheidsprofiel

Het UGP wordt op maandag 21 november 2022 gepresenteerd tijdens een online symposium. De wethouder trapt af, gevolgd door de presentatie van het UGP en een panelgesprek. Na dit symposium volgt de Week van het Utrechts Gezondheidsprofiel met allerlei workshops. Deze workshops lopen uiteen van praktisch tot inspirerend, waarbij ideeën voor handelingsperspectief worden opgehaald.

Deze pagina zal worden bijgewerkt zodra er meer details bekend zijn over het programma.