Naar de inhoud

Hanneke Schreurs Afstudeerprijs uitgereikt


In 2020 is voor het eerst de Hanneke Schreurs afstudeerprijs uitgereikt, aan HKU-studente Nadine van den Berg. De andere genomineerden voor de prijs waren Annelies Voogd, Annika Hulzebos en Iris van de Craats.

Nadine’s werk, de interactieve spiegel MINA, richt zich op het zelfvertrouwen van werkloze vijftigplussers. Haar concept draagt daarmee bij aan gezondheid van deze, maar ook andere doelgroepen. Nadine ontvangt
€ 750,- en mag een dag meelopen met een professional die zich bezighoudt met het onderwerp dat past bij de inhoud van haar eindwerkstuk.
 

Wat is de Hanneke Schreurs afstudeerprijs?

De Hanneke Schreurs afstudeerprijs wordt uitgereikt aan de student met beste eindwerkstuk of afstudeerscriptie over (publieke) gezondheid. Om in aanmerking te komen voor de Hanneke Schreurs Afstudeerprijs, konden studenten van MBO, HBO of universiteit hun werk delen. Volksgezondheid, van de gemeente Utrecht, wil studenten hiermee een podium bieden om hun kennis en inzichten met een breder publiek te delen. Daarnaast is de prijs bedoeld om studenten te stimuleren bij te dragen aan de kennisontwikkeling rondom publieke gezondheid.

“Gezondheid voor Iedereen” is de ambitie van de gemeente Utrecht, want gezondheid betreft ons allemaal. Nieuwe kennis en innovaties rondom publieke gezondheid zijn daarom heel belangrijk voor het beleid van de gemeente. De afstudeerprijs is vernoemd naar onze collega Hanneke Schreurs, die met grenzeloze energie en inspiratie aan gezondheid in Utrecht heeft gewerkt en verantwoordelijk was voor de Volksgezondheidsmonitor.