Zingeving

Utrechtse vrouwen ervaren vaker een zinvol leven dan Utrechtse mannen

76% van de volwassenen (19-64 jaar) in Utrecht geeft aan dat hun leven betekenis en doel heeft en dat de dingen die zij doen betekenisvol zijn. Vrouwen ervaren dit vaker dan mannen. Ook volwassenen met een hbo- of wo-opleiding ervaren vaker dan gemiddeld een zinvol leven. Utrechters met thuiswonende kinderen geven vaker aan dat de dingen die zij doen betekenisvol zijn dan Utrechters die zonder kinderen wonen.

79% van de vrouwen in Utrecht geeft aan dat hun leven betekenis en doel heeft. Dit is 73% onder Utrechtse mannen.
 

Utrechters die wonen in Vleuten-De Meern ervaren vaker een betekenisvol leven

83% van de Utrechters uit de wijk Vleuten-De Meern geeft aan dat hun leven betekenis en doel heeft. Dit is hoger dan gemiddeld in Utrecht. Volwassenen uit de wijken Binnenstad en Noordwest ervaren dit minder vaak dan gemiddeld.

83% van de Utrechters uit Vleuten-De Meern ervaart dat hun leven betekenis en doel heeft. Dit is 67% onder volwassenen uit de Binnenstad en 71% onder volwassenen uit Noordwest.
 

78% van de volwassenen in Utrecht heeft vertrouwen in de toekomst

Ruim driekwart van de Utrechtse volwassenen geeft aan dat zij vertrouwen hebben in de toekomst. Volwassenen onder de 40 jaar hebben vaker vertrouwen in de toekomst dan gemiddeld. Dit geldt minder vaak voor 55- tot 64-jarigen en voor Utrechters die alleen wonen. Ook Utrechters met alleen basisonderwijs of een lbo-, mavo- of vmbo-diploma hebben minder vaak vertrouwen in de toekomst.

Percentage Utrechters dat vertrouwen heeft in de toekomst naar opleidingsniveau:


82% van de Utrechters met een hbo- of wo-opleiding heeft vertrouwen in de toekomst. Dit is 57% onder Utrechters die alleen basisonderwijs hebben afgerond.Lees verder over Zingeving:

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?