Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid is het vermogen van iemand om zichzelf te redden
Zelfredzaam zijn houdt in dat iemand algemene dagelijkse activiteiten zelfstandig kan uitvoeren. Dit geldt voor verschillende leefgebieden, zoals voor eigen inkomen zorgen, sociale contacten onderhouden en lichamelijk en psychisch gezond blijven. Zelfredzaam zijn is ook de juiste hulp inschakelen als het niet meer zelf lukt.Zelfredzaamheid heeft invloed op gezondheid
Hoe zelfredzaam iemand is, heeft invloed op zijn of haar gezondheid. Iemand is zelfredzaam als hij bijvoorbeeld op tijd naar de huisarts gaat en om advies vraagt bij het invullen van moeilijke formulieren. Het gaat dan om gezondheidsvaardigheden. Ook de mate van zelfredzaamheid op andere leefgebieden heeft invloed op de gezondheid van mensen, zoals huisvesting en gezinsrelaties. Mensen die dakloos zijn of een onveilige thuissituatie hebben zijn vaker ongezond. Het vergroten van iemands zelfredzaamheid levert een positieve bijdrage aan de gezondheid.

Lees verder over dit onderwerp door op de categorie 'Volwassenen' en 'Ouderen' te klikken. Alle cijfers over dit onderwerp zijn te vinden in de open data.
Lees verder over Zelfredzaamheid:

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden

Gerelateerd

Geen gerelateerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?