Woonomgeving

De leefomgeving beïnvloedt de gezondheid
De leefomgeving beïnvloedt zowel direct de gezondheid, via blootstelling aan milieufactoren, als indirect: een aantrekkelijke omgeving nodigt uit tot beweging of ontspanning. Een gezonde leefomgeving is een prettige omgeving waarin gemakkelijk gezonde keuzes gemaakt worden. Een gezonde leefomgeving nodigt uit om te bewegen en mensen te ontmoeten, heeft groen en water, een goede luchtkwaliteit en niet te veel geluid. Ook voelen mensen zich prettig en veilig in een gezonde leefomgeving. Tevredenheid over de buurt is daarom een mogelijke indicator voor gezondheid.

De leefomgeving beïnvloedt de gezondheid.

Wat is een gezonde woonomgeving?
In maart 2017 is aan het Bewonerspanel Utrecht gevraagd wat zij verstaan onder een gezonde woonomgeving. Volgens de leden van het bewonerspanel is een gezonde woonomgeving onder andere groen, veilig en schoon. Ook contact, je goed voelen, speelruimte en veiligheid spelen mee.

Volgens leden van het bewonerspanel is een gezonde woonomgeving groen, veilig en schoon.
 
Twee derde van de Utrechters vindt hun woonomgeving gezond
66% van de panelleden van het bewonerspanel in Utrecht vindt hun woonomgeving (redelijk) gezond. Utrechters uit de wijken Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn vinden hun woonomgeving het vaakst gezond. In de wijken Overvecht, West, Noordwest en Zuidwest vindt minder dan 60 % van de panelleden hun woonomgeving gezond.

Utrechters uit de wijken Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn vinden hun woonomgeving het vaakst gezond.

Lees verder over dit onderwerp door op de categorie 'Kinderen', 'Jongeren', 'Volwassenen' en 'Ouderen' te klikken. Alle cijfers over dit onderwerp zijn te vinden in de open data.Lees verder over Woonomgeving:

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?