Werk en vrijwilligerswerk

Werken bevordert de gezondheid
Mensen die werken blijven gemiddeld genomen langer gezond. Werken heeft met name een positief effect op de psychische gezondheid. Werkenden hebben minder kans op een depressie. Ook bij mensen die vrijwilligerswerk doen zijn er gunstige effecten. Zij voelen zich gezonder en hebben een hogere levensverwachting dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen. (Vrijwilligers)werk geeft betekenis en structuur aan het dagelijks leven. Daarnaast draagt het ook bij aan het gevoel van autonomie en zorgt over het algemeen voor zelfvertrouwen en meer sociale contacten.

Gezondheid heeft ook invloed op werken
De relatie tussen werk en gezondheid is wederkerig. Een goede gezondheid verhoogt de kansen op deelname aan de maatschappij. Het stelt mensen in staat om te werken of vrijwilligerswerk te doen. Ook vergroot een goede gezondheid de kans dat mensen aan het werk blijven en niet vroegtijdig uitvallen door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

Werk en vrijwilligerswerk in Utrecht

Lees verder over dit onderwerp door op de categorie 'Jongeren', 'Volwassenen' en 'Ouderen' te klikken. Alle cijfers over dit onderwerp zijn te vinden in de open data.Lees verder over Werk en vrijwilligerswerk:

Kan deze website beter?