Naar de inhoud

Waarom voeren wij duidingsgesprekken?

In gesprek over gezondheidscijfers om gegevens over gezondheid te duiden
Aan de hand van gezondheidscijfers gaan we in gesprek met Utrechtse inwoners, professionals en wijk- en adviesraden. We delen onze kennis met inwoners en professionals in de stad. Vervolgens toetsen we bij hen onze bevindingen. Herkennen zij de cijfers? Hebben ze verklaringen voor wat de cijfers laten zien? En wat betekenen de cijfers voor hen? Samen bespreken en duiden we de gegevens. In deze duidingsgesprekken is ook ruimte om andere ontwikkelingen en ervaringen van inwoners en professionals te bespreken. Zo kunnen we ontwikkelingen signaleren die (nog) niet naar voren komen in de cijfers. Op deze manier ontstaat een breed beeld van de gezondheid van Utrechters. Het werkt verbindend om kennis en inzichten met elkaar uit te wisselen.

Duidingsgesprekken doen we met verschillende groepen
We voeren duidingsgesprekken gericht op een wijk, een thema of op een doelgroep. Hierbij streven we naar een zo groot mogelijke verscheidenheid aan gesprekspartners. We gebruiken het netwerk van de gemeentelijke afdelingen om groepen te bereiken. We sluiten bij voorkeur aan bij bestaande groepen.

Wat doen we met de informatie?
De informatie uit de duidingsgesprekken helpt ons de cijfers goed te interpreteren of geeft aanleiding extra analyses te doen of nieuwe data op te vragen. Daarnaast willen we vanaf 2018 op deze website belangrijke signalen of aanvullingen uit de gesprekken plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van citaten. We geven daarmee de cijfers een verhaal.

Nieuwsgierig naar hoe deze gesprekken verlopen?
Lees dan hier een kort verhaal met een netwerk van bewoners en professionals in Hooggraven.