Voedselomgeving

Let op: deze tekst bevat cijfers uit 2016. Cijfers uit 2018 staan binnenkort op deze website. U kunt ze ook al vinden in het Duurzaamheidsverslag 2018 van de gemeente Utrecht.

33% van de Utrechtse volwassenen koopt bewust biologische producten

Een derde van de volwassenen (19-64 jaar) koopt vaak biologische producten. 40- tot 54-jarigen en stellen met kinderen kopen vaker biologische producten dan gemiddeld. Laagopgeleide Utrechters zonder migratieachtergrond en Utrechters met een Marokkaanse of Turkse achtergrond kopen minder vaak biologische producten.

Bewust koopgedrag en gezondheid
Bewust koopgedrag geeft inzicht in hoe belangrijk Utrechters biologische, streek- of seizoensproducten vinden. Bewust koopgedrag geeft een beeld hoe bewust Utrechters (voedsel) consumeren, zowel met het oog op gezondheid als met het oog op duurzaamheid.

Hoogopgeleide Utrechters kopen vaker bewust biologische producten
39% van de hoogopgeleide Utrechters koopt regelmatig biologische producten. Dit is hoger dan gemiddeld in Utrecht. Van volwassenen die alleen basisonderwijs hebben afgerond, koopt 15% regelmatig biologische producten.

39% van de hoogopgeleide Utrechters koopt biologische producten. Dit is 15% voor de laagopgeleide Utrechters

43% van de Utrechters uit Noordoost koopt bewust biologische producten
43% van de volwassenen uit de wijk Noordoost koopt vaak bewust biologische producten. Utrechters die wonen in de wijken Overvecht, Zuidwest en Vleuten-De Meern kopen minder vaak bewust biologische producten dan gemiddeld in Utrecht.

43% van de volwassenen uit Noordoost koopt regelmatig biologische producten. Dit percentage is lager voor Utrechters uit Overvecht, Zuidwest en Vleuten-De Meern

63% van de Utrechters koopt bewust seizoensproducten

Bijna twee derde van de Utrechtse volwassenen koopt vaak bewust groente of fruit van het seizoen. Vrouwen, 40- tot 64-jarigen en Utrechters die lbo/mavo/vmbo of hbo/wo hebben afgerond, kopen vaker bewust seizoensproducten dan gemiddeld.

Utrechters met kinderen kopen vaker bewust seizoensproducten
72% van de Utrechters die samenwonen met partner en kinderen koopt vaak bewust groente of fruit van het seizoen. Dit is 74% voor alleenstaande ouders. Beide percentages zijn hoger dan gemiddeld.

17% van de Utrechtse volwassenen koopt bewust producten uit de regio
17% van de Utrechters koopt vaak bewust regionaal geproduceerde producten. 19- tot 39-jarigen, Utrechters zonder migratieachtergrond, Utrechters met een Turkse migratieachtergrond en Utrechters die samenwonen zonder kinderen doen dit minder vaak dan gemiddeld.Lees verder over Voedselomgeving:

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?