Voeding

87% van de Utrechtse volwassenen voldoet aan de ontbijtnorm
Bijna negen op de tien Utrechtse volwassenen (19-64 jaar) ontbijten minstens vijf dagen per week. Hiermee voldoen zij aan de ontbijtnorm. Utrechters met een hbo- of wo-opleiding ontbijten vaker dan Utrechters met een andere opleiding. Van de Utrechters die alleen basisonderwijs hebben afgerond voldoet 58% aan de ontbijtnorm. Dit is 75% voor Utrechters met een lbo-, mavo- of vmbo-diploma en 82% voor Utrechters met een havo-, vwo- of mbo-diploma.

75% van de Utrechters met een afgeronde lbo-, mavo- of vmbo-opleiding voldoet aan de ontbijtnorm. Dit is 91% voor hbo- en wo-opgeleide Utrechters. 

Utrechters met een niet-westerse achtergrond ontbijten minder vaak
74% van de Utrechtse volwassenen met een niet-westerse achtergrond voldoet aan de ontbijtnorm. Bij Utrechters zonder migratieachtergrond is dit 89%.  Vrouwen voldoen vaker aan de ontbijtnorm dan gemiddeld in Utrecht. Dit geldt ook voor Utrechters die samenwonen met een partner, met of zonder thuiswonende kinderen.

Utrechters die samenwonen met een partner, met of zonder thuiswonende kinderen, ontbijten vaker dan gemiddeld in Utrecht.

Volwassenen in Overvecht ontbijten steeds vaker
Het aantal volwassenen in Overvecht dat voldoet aan de ontbijtnorm neemt toe. In 2008 gaf 71% van de inwoners van Overvecht aan ten minste vijf dagen per week te ontbijten. In 2018 was dit 78%. Ondanks deze stijging voldoen Utrechters uit de wijk Overvecht het minst vaak aan de ontbijtnorm.

Utrechters uit de wijk Overvecht voldoen minder vaak aan de ontbijtnorm

Inwoners van de wijk Oost voldoen vaker aan de ontbijtnorm. Inwoners van de wijk Overvecht ontbijten minder vaak dan gemiddeld in Utrecht.Lees verder over Voeding:

Kan deze website beter?