2015 Stapeling van gezondheidsrisico's

 Let op: dit is een bericht uit 2015. Er is echter een recenter bericht verschenen in 2018
De complexiteit van gezondheid
Gezondheid is het resultaat van een complex samenspel tussen verschillende gezondheidsdeterminanten, zoals genetische aanleg, sociaal-maatschappelijke participatie, leefstijl, zorg en leefomgeving. Inwoners met een matig tot slecht ervaren gezondheid hebben vaak te maken met risico’s op meerdere gebieden: een stapeling van problematiek en risicofactoren.

In Noordwest, Overvecht en Zuidwest is vaker sprake van gestapelde risico’s. Vier of meer risicofactoren, naar wijk:In de Utrechtse wijken Noordwest, Overvecht en Zuidwest wonen relatief veel laagopgeleide Utrechters en/of Utrechters met een migratieachtergrond. In deze wijken zien we onder inwoners ook meer stapeling van problematiek en risico’s. Bij kinderen valt op dat, in tegenstelling tot volwassenen, relatief veel kinderen in de Binnenstad met stapeling te maken hebben. In Zuidwest wonen relatief veel volwassenen met een stapeling van risico’s, onder kinderen komt dit niet vaker voor dan gemiddeld.


Lees verder over dit onderwerp door op de categorieën ‘Kinderen’ en ‘Volwassenen en ouderen’ te klikken.Lees verder over Stapeling van gezondheidsrisico's:

Kan deze website beter?