Sociale contacten

45% van de Utrechters heeft wekelijks contact met hun buren

Van de Utrechtse volwassenen (19-64 jaar) heeft 45% minimaal een keer per week contact met hun buren. Ruim driekwart van de volwassenen heeft wekelijks contact met hun familie, vrienden of kennissen. Vrouwen hebben vaker wekelijks contact met familieleden, vrienden of kennissen dan gemiddeld in Utrecht.

79% van de Utrechters heeft wekelijks contact met familieleden, 76% met vrienden of kennissen en 45% met hun buren
 

Contact met familie, vrienden of buren verschilt naar leeftijd

83% van de Utrechters tussen 19 en 39 jaar hebben wekelijks contact met familieleden, vrienden of kennissen. Dit is lager onder Utrechters tussen 40 en 64 jaar. Zij hebben vaker wekelijks contact met hun buren dan gemiddeld in Utrecht.


Wekelijks contact met familie, vrienden of buren naar leeftijd:


19- tot 39-jarigen hebben vaker contact met familie, vrienden of kennissen en minder vaak met buren

Utrechters die samenwonen met partner en kinderen hebben vaker contact met hun buren

65% van de Utrechters die samenwonen met partner en kinderen heeft wekelijks contact met hun buren. Van de Utrechters die alleen wonen en Utrechtse stellen zonder kinderen heeft ruim een derde wekelijks contact met hun buren.

Hoogopgeleide volwassenen hebben minder vaak contact met buren en vaker met vrienden of kennissen

42% van de Utrechters met een hbo- of wo-opleiding heeft wekelijks contact met hun buren. Voor volwassenen die alleen basisonderwijs, mavo, lbo of vmbo hebben afgerond, is dit ruim de helft. 78% volwassenen met een hbo- of wo-opleiding heeft wekelijks contact met vrienden of kennissen. Dit is hoger dan gemiddeld in Utrecht.

Contact met buren verschilt naar wijk

Utrechters uit de wijken Binnenstad en Zuidwest hebben minder vaak wekelijks contact met hun buren dan gemiddeld in Utrecht. Inwoners uit de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern hebben vaker contact met hun buren.

Utrechters uit de wijken Binnenstad en Zuidwest hebben minder vaak wekelijks contact met hun buren dan gemiddeld in UtrechtLees verder over Sociale contacten:

Kan deze website beter?