2016 Situatie op school

 Let op: dit is een bericht uit 2016. Er is echter een recenter bericht verschenen in 2018
84% van de jongeren kan met de leerkracht over problemen praten
Meer dan vier op de vijf leerlingen kunnen met hun leerkracht praten als zij ergens mee zitten. Meisjes, havo/vwo-leerlingen en leerlingen zonder migratieachtergrond geven dit iets vaker aan.

84% van de Utrechtse leerlingen uit klas 2 en 4 kan met hun docent over problemen praten. 

Jongeren uit Zuidwest kunnen minder vaak met hun leerkracht over problemen praten

77% van de leerlingen die wonen in de wijk Zuidwest kan met zijn of haar leerkracht praten over problemen. Dit percentage ligt lager dan in de andere wijken. 
 
In de wijk zuidwest kunnen leerlingen minder vaak dan gemiddeld in Utrecht met hun docent over problemen praten, in de wijken Vleuten-De Meern, Zuid en Binenstad juist vaker.

Pesten komt vaker voor bij vmbo-leerlingen dan bij havo/vwo-leerlingen

9% van de vmbo-leerlingen is in de afgelopen drie maanden gepest op school. Onder havo/vwo-leerlingen komt dit minder vaak voor. Ook worden leerlingen met een Turkse achtergrond vaker gepest; één op de tien geeft dit aan.
8% van de middelbare scholieren geeft aan dat hij of zij in de afgelopen drie maanden een ander heeft gepest op school. Dit is 11% onder leerlingen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Ook vmbo-leerlingen pesten vaker een ander. Eén op de vier leerlingen die pesten, worden zelf ook gepest op school.

7% van de leerlingen wordt wel eens gepest: 9% op het vmbo en 5% op het havo/vwo. 8% van de leerlingen pest zelf wel eens: 11% op het vmbo en 6% op het havo/vwo.. In klas 4 woLees verder over Situatie op school:

Kan deze website beter?