2017 Rondkomen en schulden

 Let op: dit is een bericht uit 2017. Er is echter een recenter bericht verschenen in 2018
Bijna een kwart van de Utrechtse volwassenen heeft moeite met rondkomen
24% van de Utrechtse volwassenen (19-64 jaar) heeft moeite met rondkomen. 22% van de Utrechtse volwassenen moet schulden maken of spaargeld aanspreken om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Bijna een kwart van de Utrechtse volwassenen heeft moeite met rondkomen. 22% moet schulden maken of hun spaarmiddelen aanspreken.

Vooral laagopgeleiden en Utrechters met Turkse of Marokkaanse achtergrond hebben moeite met rondkomen
Van de laagopgeleide Utrechters heeft 58% moeite met rondkomen. Onder Utrechters met een Marokkaanse achtergrond is dit 52% en onder Utrechters met een Turkse achtergrond ligt dit percentage op 46%.

Moeite met rondkomen komt vaker voor onder Utrechters met een Marrokaanse of Turkse achtergrond dan onder mensen van een andere culturele afkomst.

Percentage Utrechtse volwassenen dat moeite heeft met rondkomen, naar wijk:

De Utrechtse wijk Overvecht heeft het hoogste percentage inwoners dat moeite heeft om rond te komen (40%), de wijk Vleuten-De Meern het laagste (17%).

58% van de jongvolwassenen heeft of verwacht een studieschuld te hebben
Drie op de vijf jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar uit Utrecht heeft een studieschuld of verwacht een studieschuld te hebben na afronding van de opleiding, zo blijkt uit de Utrechtse gezondheidspeiling 2014. 16% van de Utrechtse jongvolwassenen heeft wel eens rood gestaan op een bankrekening. Dit komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

58% van de Utrechtse jongvolwassenen heeeft een (verwachte) studieschuld, 16% heeft wel eens rood gestaan.Lees verder over Armoede en rondkomen:

Kan deze website beter?