2015 Geluids- en geurhinder

 Let op: dit is een bericht uit 2015. Er is echter een recenter bericht verschenen in 2018
Meeste ervaren geluidshinder van scooters, stadsverkeer en buren
Utrechters ervaren de meeste ernstige hinder (ergernis) van geluid door bromfietsen of bromscooters, (stads)verkeer en buren. Utrechters ervaren ernstige geluidshinder wanneer zij een score van 8, 9 of 10 hebben gegeven op een schaal van 1 tot 10.

Evaren geluidshinder in Utrecht: 8% bromfietsen en scooters, 7% langzaam verkeer, 7% buren 5% snelverkeer en 5% bouw- en sloopactiviteiten
Ervaren ernstig geluidshinder is over de jaren heen niet veranderd
Over de tijd geeft de geluidshinder per bron een stabiel beeld. Sinds 2006 zijn er geen veranderingen in de ervaren ernstige geluidshinder per geluidsbron in de gemeente Utrecht. 

Binnenstad het meeste last van geluid van scooters en langzaam verkeer
Utrechters hebben het meeste overlast van het geluid van bromfietsen en bromscooters, gevolgd door geluidshinder van verkeer op wegen met een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Voor beide bronnen gaat op dat in de wijken Binnenstad, Overvecht, Noordwest en Zuidwest deze percentages het hoogst. In Vleuten-De Meern en Noordoost ervaren de inwoners het minst ernstige geluidshinder van deze geluidsbronnen.

Percentage ernstige geluidshinder bromfietsen/bromscooters bij 19- tot 54-jarigen, naar wijk:
 Percentage ernstige geluidshinder bromfietsen/bromscooters bij 19- tot 54-jarigen, naar wijk:

Verkeer grootste bron van ernstige geurhinder
De top drie belangrijkste bronnen van ernstige geurhinder ervaren door 19- tot 65-jarigen in Utrecht zijn wegverkeer, riolering en bedrijven/industrie. Utrechters ervaren ernstige geurhinder wanneer zij een score van 8, 9 of 10 hebben gegeven op een schaal van 1 tot 10.

Geurhinder in Utrecht: 4% wegverkeer, 3% riolering en 1%industrie

Leidsche Rijn ervaart het minste hinder van geur
Inwoners uit Leidsche Rijn ervaren minder ernstige geurhinder van wegverkeer (2%) en riolering (0,7%) dan andere Utrechters. In Noordwest ervaren de inwoners meer ernstige geurhinder van bedrijven/industrie (7%) en van riolering (5%). In de Binnenstad wordt logischerwijs meer ernstige geurhinder van restaurants of snackbars (14%) gerapporteerd.Lees verder over Geluids- en geurhinder:

Eerdere berichten

20182015

Gerelateerd

GroenWoonomgeving
Kan deze website beter?