Naar de inhoud

Meetellen in Utrecht

Panel Meetellen in Utrecht

Meetellen in Utrecht is een onderzoekspanel voor en door sociaal kwetsbare Utrechters. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met psychiatrische problemen, een verslaving, of mensen die dakloos (geweest) zijn. Door middel van enquêtes en het voeren van gesprekken doet Meetellen, in samenwerking met de gemeente Utrecht, onderzoek naar mensen die doorgaans buiten beeld vallen. Meetellen in Utrecht geeft hen een stem.  

Bij Meetellen in Utrecht staan ervaringsdeskundigen centraal en hebben een actieve rol. Zij zijn deel van het ‘Meetellen team’ als panelmedewerker. De panelmedewerkers voeren verschillende taken in het onderzoek uit, zoals het werven van panelleden, het invoeren van antwoorden en het presenteren van de resultaten. Ga voor meer informatie naar de website van Meetellen.

Nieuwsgierig naar de onderzoeken van Meetellen?

Op de website van Meetellen in Utrecht staan factsheets met de resultaten van de onderzoeken. Er is onder andere informatie te vinden over de ervaringen van sociaal kwetsbare Utrechters met meedoen in de maatschappij, zelfredzaamheid, buurtteams, zoeken naar informatie, omgaan met computers en internet, werk en vrijwilligerswerk, eenzaamheid en participatie.