Meetellen in Utrecht

Panel Meetellen in Utrecht
Meetellen in Utrecht is een onderzoekspanel voor en door sociaal kwetsbare Utrechters. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met psychiatrische problemen, een verslaving, of mensen die dakloos (geweest) zijn. Door middel van enquêtes en het voeren van gesprekken doet Meetellen, in samenwerking met de gemeente Utrecht, onderzoek naar mensen die doorgaans buiten beeld vallen. Meetellen in Utrecht geeft hen een stem.  

Bij Meetellen in Utrecht staan ervaringsdeskundigen centraal en hebben een actieve rol. Zij zijn deel van het ‘Meetellen team’ als panelmedewerker. De panelmedewerkers voeren verschillende taken in het onderzoek uit, zoals het werven van panelleden, het invoeren van antwoorden en het presenteren van de resultaten. Het panel van Meetellen telt ruim 350 leden.

Panel Meetellen in Utrecht wint toegankelijkheidsprijs 2017!
Op woensdag 31 mei reikte wethouder Kees Diepeveen de Toegankelijkheidsprijs uit aan Meetellen. Volgens een deskundige jury en de stemmen van 1500 mensen maakt Meetellen zich het meest hard voor Utrecht als toegankelijke stad voor iedereen. Lees hier het volledige persbericht.

Nieuwsgierig naar de onderzoeken van Meetellen?
Op de website van Meetellen in Utrecht staan factsheets met de resultaten van de onderzoeken. Er is onder andere informatie te vinden over de ervaringen van sociaal kwetsbare Utrechters met zoeken naar informatie, omgaan met computers en internet, werk en vrijwilligerswerk, eenzaamheid en participatie.

Maak kennis met Meetellen door dit korte filmpje te bekijken:


Kan deze website beter?