Maatschappelijke opvang en beschermd wonen

Mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen, kunnen ondersteuning krijgen
Soms zijn mensen door ingewikkelde problemen en beperkte zelfredzaamheid niet in staat om zelfstandig te wonen. Ondersteuning in de vorm van beschermd wonen of maatschappelijke opvang kan dan nodig zijn. Er zijn vier soorten opvang en ondersteuning die hieronder vallen. Beschermd wonen (BW) betreft de accommodatie waar 24 uur per dag toezicht beschikbaar is. Housing First (HF) is een vorm van begeleid wonen waarbij een moeilijk plaatsbare doelgroep direct een woning krijgt aangeboden. Stabiliserende Opvang (SO) biedt een overzichtelijke woonomgeving met toezicht (niet noodzakelijk 24 uur per dag). Voltijdsopvang (VO) betreft een overzichtelijke woonomgeving met 24-uurs toezicht en begeleiding op basis van een ondersteuningsplan. Meer informatie kunt u hier vinden.

In de regio Utrecht zijn vier vormen van woonondersteuning: Beschermd wonen, Housing First, Stabiliserende opvang en Voltijds opvang

Lees verder over dit onderwerp door op de categorie ‘Volwassenen’ te klikken. Alle cijfers over dit onderwerp zijn te vinden in de open data.Lees verder over Maatschappelijke opvang en beschermd wonen:

Categorie├źn

AlgemeenVolwassenen

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?