Hulp en ondersteuning

Verschillende vormen van hulp en ondersteuning

Soms laat iemands gezondheid het niet toe om bepaalde taken zelfstandig uit te voeren. Dan is het prettig om hulp te krijgen. Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, ondersteuning bij de administratie of vervoer naar een afspraak. Deze hulp kan gegeven worden door een naaste, een bekende of een vrijwilliger. Het kan ook gaan om hulp die geboden wordt vanuit de Wet Maatschappelijke Opvang (WMO) of de Zorgverzekeringswet.


Hulp en ondersteuning is belangrijk voor gezondheid

Hulp bij het huishouden, de administratie, persoonlijke verzorging of andere onderdelen van het dagelijks leven ondersteunt de zelfredzaamheid van inwoners. Het ondersteunt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om zelfstandig thuis te blijven wonen. Het vergroten van iemands zelfredzaamheid levert een positieve bijdrage aan gezondheid.


Hulp vragen is niet voor iedereen makkelijk

Veel verschillende factoren hebben invloed op het vermogen van mensen om hulp te vragen. Uit het rapport ‘Weten is nog geen doen’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) blijkt dat mensen niet alleen voldoende kennis nodig hebben, maar ook het vermogen moeten hebben om de kennis om te zetten in actie, ook in situaties van stress.

Lees verder over dit onderwerp door op de categorie 'Volwassenen' en  'Ouderen' te klikken. Alle cijfers over dit onderwerp zijn te vinden in de open data.Lees verder over Hulp en ondersteuning:

Categorie├źn

AlgemeenOuderen Open data

Eerdere berichten

20192018

Gerelateerd

Geen gerelateerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?