Naar de inhoud

Gezondheid voor iedereen?

Gezondheid niet altijd vanzelfsprekend voor Utrechters met problemen op meerdere leefgebieden
In deze verdieping op het Utrechts Gezondheidsprofiel wordt een beeld geschetst van Utrechters die problemen hebben op meerdere leefgebieden. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als het gaat om hun gezondheid?

De belangrijkste aandachtspunten
  • Op vrijwel alle leefgebieden gaat het met Utrechters met meervoudige problemen minder goed dan gemiddeld in de stad.
  • Financiële zorgen zijn een belangrijk punt van aandacht.
  • In de stad zijn er zorgen over de toegang tot zorg.
  • Wanneer ouders problemen hebben op meerdere leefgebieden, kan dat ook gevolgen hebben voor hun kinderen.
     
Wat vind je ervan?
We zijn benieuwd wat je van deze verdieping vindt en hoe je die gebruikt in je werk. Laat je het ons weten? Stuur een mail naar volksgezondheidsmonitor@utrecht.nl. Ook tips ter verbetering van onze producten ontvangen we graag!

Meer lezen over Utrechters met problemen op meerdere leefgebieden?
Ook Meetellen in Utrecht en de Universiteit voor Humanstiek hebben onderzoek gedaan naar Utrechters in kwetsbare posities. Begin 2019 presenteerden zij samen met de gemeente Utrecht hun onderzoeken tijdens het symposium 'Ruimte voor iedereen?'.

Het panel Meetellen in Utrecht deed onderzoek naar zelfredzaamheid. Wat betekent zelfredzaamheid voor kwetsbare Utrechters zelf? En hoe zelfredzaam voelen zij zich? De rapportage 'Kan iedereen zichzelf redden?' en factsheets over andere onderwerpen vind je op de website van Meetellen in Utrecht.

De Universiteit voor Humanistiek (UvH) deed onderzoek naar waardige zorg en ondersteuning voor Utrechters in een kwetsbare positie. Wat is er nodig om mensen, die op meerdere gebieden van hun leven problemen ervaren, op een waardige manier hulp en ondersteuning te bieden? Onderzoekers van de UvH voor Humanistiek ontwikkelden de waardigheidscirkel als middel om na te denken en te praten over deze vraag. Het rapport 'De Waardigheidscirkel' vind je op de website van de Universiteit voor Humanistiek.