Naar de inhoud

West

Gezondheid in de Utrechtse wijk West
Onder meer Oog in Al, Lombok en Nieuw Engeland

Gezondheid in de Utrechtse wijk West Onder meer Oog in Al, Lombok en Nieuw Engeland

Bijna alle kinderen, jongeren en volwassenen in West zijn positief over hun gezondheid. De cijfers over deze wijk komen veelal overeen met het Utrechts gemiddelde. De afgelopen jaren is het overgewicht bij kinderen in de wijk afgenomen. Opvallend is dat kinderen relatief vaker iets hebben gestolen of opzettelijk hebben vernield.

De meeste volwassenen voelen zich gezond. Ten opzichte van vier jaar geleden is de groep die zich gezond voelt echter wat afgenomen. Eenzaamheid is in de afgelopen jaren toegenomen, dat komt overeen met het beeld in de rest van de stad. Positief is dat overmatig alcoholgebruik is afgenomen. Andere positieve ontwikkelingen bij volwassenen zijn dat minder mensen moeite hebben met rondkomen en het percentage overgewicht is gedaald. Professionals herkennen dit.

Er zijn verschillen tussen de subwijken in West. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de cijfers die betrekking hebben op overgewicht. In de subwijk Oog in Al/Welgelegen heeft 8% van de 10-12 jarigen overgewicht. In subwijk Lombok/Leidscheweg is dat 24%.
Meer weten over deze wijk?
  • Naast het wijkgezondheidsprofiel zijn meer gegevens over de gezondheid in deze en andere wijken beschikbaar. Bekijk en vergelijk ze hier.
  • In de WijkWijzer kunt u naast gezondheidscijfers ook gegevens over andere onderwerpen vinden over deze wijk en de subwijken.
  • Het RIVM heeft factsheets Gezonde Omgeving gemaakt per wijk en voor de hele stad Utrecht. Bekijk de factsheet van de wijk West of lees meer over de factsheets Gezonde Omgeving.