Naar de inhoud

Vleuten-De Meern

Gezondheid in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern
Onder meer Veldhuizen, Vleuterweide en Haarzuilens

Gezondheid in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern Onder meer Veldhuizen, Vleuterweide en Haarzuilens

Bijna alle kinderen, jongeren en volwassenen in Vleuten-De Meern zijn positief over hun eigen gezondheid. De cijfers over de wijk komen veelal overeen met het Utrechts gemiddelde. Opvallend is dat baby’s in deze wijk minder vaak borstvoeding krijgen. Dit wordt herkend door zorgprofessionals. Kinderen in deze wijk eten minder fruit en drinken vaker frisdrank. Daarnaast hebben kinderen vaker een verhoogd risico op sociaal-emotionele problemen. Ten opzichte van het stadsgemiddelde bewegen jongeren meer en hebben minder vaak overgewicht. Kinderen en jongeren in Vleuten-De Meern wonen vaker in een traditioneel gezin.

Het percentage volwassenen met overgewicht is licht afgenomen maar nog steeds hoger dan het stadsgemiddelde. Mensen in Vleuten-De Meern bewegen minder dan volwassenen in andere wijken. Inwoners in deze wijk roken relatief weinig en drinken
minder alcohol.
Meer weten over deze wijk?
  • Naast het wijkgezondheidsprofiel zijn meer gegevens over de gezondheid in deze en andere wijken beschikbaar. Bekijk en vergelijk ze hier.
  • In de WijkWijzer kunt u naast gezondheidscijfers ook gegevens over andere onderwerpen vinden over deze wijk en de subwijken.
  •  Het RIVM heeft factsheets Gezonde Omgeving gemaakt per wijk en voor de hele stad Utrecht. Bekijk de factsheet van de wijk Vleuten-De Meern of lees meer over de factsheets Gezonde Omgeving.