Naar de inhoud

Gezondheid en woonomgeving in Utrecht

Special over de gezondheid en woonomgeving van de Utrechters
Wat vinden Utrechters een gezonde woonomgeving? En welke cijfers hebben wij daarover? Het beeld dat Utrechters schetsen over een gezonde woonomgeving mét de bijbehorende cijfers zijn nu samengebracht in de speciale infographic ‘Gezondheid en woonomgeving in Utrecht’.

Gezonde woonomgeving volgens de inwoners van Utrecht
De infographic geeft een overzicht van wie de Utrechters zijn, hoe de stad groeit en wat inwoners belangrijk vinden voor een gezonde woonomgeving. De cijfers laten zien wat zij van hun eigen woonomgeving vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inrichting van de buurt; zijn er voorzieningen, is er voldoende groen of speelruimte en is er openbaar vervoer? Voelen Utrechters zich thuis in hun buurt, bij de buurtbewoners en de mensen die ze kennen?

Utrecht streeft naar een gezonde leefomgeving voor alle Utrechters
Utrecht wil een gezond stedelijk leven voor iedereen. Een gezonde woonomgeving hoort hier ook bij. De infograpchic 'Gezondheid en woonomgeving in Utrecht' helpt beleidsmakers, professionals en inwoners om het gesprek over de relatie tussen gezondheid en woonomgeving te voeren. Het laat zien wat Utrechters nodig hebben om gezond en prettig te wonen in een stad die groeit en verandert. Deze kennis gebruiken we bij het inrichten van nieuwe buurten of het aanpassen van bestaande buurten.

De basis voor deze special komt uit een peiling over gezonde woonomgeving onder de leden van het bewonerspanel Utrecht.

Klik hier om de special te bekijken

Woonomgeving en gezondheid in Utrecht.