Geluk

68% van de Utrechters is zeer tevreden met het leven
Ruim twee derde van de volwassenen in Utrecht geeft het rapportcijfer acht of hoger aan hun leven en zijn daarmee zeer tevreden met hun leven. Volwassenen onder de 40 jaar, hoogopgeleiden en Utrechters zonder migratieachtergrond zijn vaker zeer tevreden. Dit geldt ook voor Utrechters die samen wonen met een partner (met of zonder kinderen). 8% van de volwassenen is ontevreden, zij geven het rapportcijfer vijf of lager.

68% van de Utrechters is zeer tevreden met hun leven. Zij geven het rapportcijfer acht of hoger aan hun leven.

Utrechtse stellen  voelen zich vaker gelukkig
67% van de Utrechters die samenwonen met partner en kinderen voelde zich in de afgelopen maand (bijna) elke dag gelukkig. Dit is 65% voor Utrechters die samenwonen met een partner, zonder kinderen. Utrechters die alleen wonen en alleenstaande ouders zijn minder vaak gelukkig. Gemiddeld voelt 63% van de Utrechtse volwassenen zich (bijna) elke dag gelukkig.

67% van de Utrechters die samenwonen met partner en kinderen voelde zich in de afgelopen maand (bijna) elke dag gelukkig. Utrechters die alleen wonen en alleenstaande ouders zijn minder vaak gelukkig.

Ongeveer de helft van de Utrechtse jongvolwassenen voelt zich gelukkig
55% van de jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar voelde zich in de afgelopen maand (bijna) elke dag gelukkig. Een groot deel van de jongvolwassenen voelt zich minder vaak gelukkig, namelijk 45%. Zij geven aan dat zij zich enkele keren per week of per maand gelukkig voelen.

55% van de jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar voelde zich in de afgelopen maand (bijna) elke dag gelukkig.

78% van de Utrechters is (bijna) elke dag geïnteresseerd in het leven

Vier op de vijf  Utrechtse volwassenen zijn in de afgelopen maand (bijna) elke dag geïnteresseerd in het leven . 19- tot 39-jarigen, Utrechters zonder migratieachtergrond en Utrechtse stellen met kinderen zijn vaker geïnteresseerd in het leven dan gemiddeld in Utrecht.

Laagopgeleide Utrechters minder vaak geïnteresseerd in het leven
56% van de Utrechtse volwassenen die alleen basisonderwijs hebben afgerond voelde zich de afgelopen maand (bijna) dagelijks geïnteresseerd in het leven. Onder Utrechters die hbo of wo hebben afgerond is dit 83%.

Utrechters uit de wijk Zuid zijn vaker geïnteresseerd in het leven
84% van de Utrechtse volwassenen uit de wijk Zuid geeft aan dat ze (bijna) dagelijks geïnteresseerd in het leven waren in de afgelopen maand. Dit is hoger dan gemiddeld in Utrecht. Utrechters uit de wijk Overvecht zijn minder vaak geïnteresseerd in het leven.

84% van de Utrechtse volwassenen uit de wijk Zuid geeft aan dat ze (bijna) dagelijks geïnteresseerd in het leven waren in de afgelopen maand. Dit is hoger dan gemiddeld in Utrecht.Lees verder over Geluk:

Kan deze website beter?