Naar de inhoud

Wat is de Hanneke Schreurs Afstudeerprijs?

In 2020 zoeken we de student met beste eindwerkstuk of afstudeerscriptie over (publieke) gezondheid. Om in aanmerking te komen voor de Hanneke Schreurs Afstudeerprijs, delen studenten van MBO, HBO of universiteit hun werk. Volksgezondheid, van de gemeente Utrecht, wil studenten hiermee een podium bieden om hun kennis en inzichten met een breder publiek te delen. Daarnaast is de prijs bedoeld om studenten te stimuleren bij te dragen aan de kennisontwikkeling rondom publieke gezondheid.

“Gezondheid voor Iedereen” is de ambitie van de gemeente Utrecht, want gezondheid betreft ons allemaal. Nieuwe kennis en innovaties rondom publieke gezondheid zijn daarom heel belangrijk voor het beleid van de gemeente. De afstudeerprijs is vernoemd naar onze collega Hanneke Schreurs, die met grenzeloze energie en inspiratie aan gezondheid in Utrecht heeft gewerkt en verantwoordelijk was voor de Volksgezondheidsmonitor.
 


Wie kan er mee doen?

De afstudeerprijs is voor studenten van Nederlandse MBO’s, HBO’s en universiteiten, die tussen 1 januari 2019 en 28 september 2020 (zullen) zijn afgestudeerd op een onderwerp rondom publieke gezondheid. Wij benaderen gezondheid breed en positief en zetten in op kansengelijkheid; zie daarvoor ook de Utrechtse Nota Gezondheid voor Iedereen (pdf). Ook vernieuwende ideeën voor data-verzameling, analyse en presentatie passen hierbinnen.

We toetsen de ingediende afstudeerwerken op hun toepasbaarheid voor het verbeteren van de gezondheid in een grote stad of in een gebied waarin veel en diverse groepen mensen met een achterstand op gezondheid wonen. Voor deelname komen in aanmerking: MBO-eindwerkstukken of -opdrachten, bachelorscripties (HBO/WO) en masterscripties (HBO/WO).


Waar bestaat de afstudeerprijs uit?

Een selectiecommissie beoordeelt alle inzendingen en nomineert drie eindwerkstukken/scripties. Een jury, met leden afkomstig uit het werkveld van publieke gezondheid, bepaalt het winnend afstudeerwerk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, kunnen de genomineerden hun afstudeerwerk presenteren en maken we de winnaar bekend. De winnaar ontvangt € 750,- en mag een dag meelopen met een professional die zich bezighoudt met het onderwerp dat past bij de inhoud van het eindwerkstuk/de scriptie.


Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

Om mee te doen aan de Hanneke Schreurs afstudeerprijs 2020, zorg voor:
  • Recent afstudeerwerk, het moet gemaakt zijn in de periode van 1 januari 2019 tot 28 september 2020 en over een onderwerp rondom (publieke) gezondheid gaan.
  • Afstudeerwerk dat met minimaal een zeven is beoordeeld.
  • Aanbevelingsbrief van docent/begeleider.


Aanmelden

Stuur het eindwerkenstuk of de scriptie uiterlijk 2 oktober 2020 in. Deel het afstudeerwerk (in pdf), de aanbevelingsbrief van docent/begeleider en het inschrijfformulier via: afstudeerprijs@utrecht.nl.