Dagelijks functioneren

Chronische aandoeningen kunnen het dagelijks functioneren belemmeren
Het dagelijks functioneren omvat alle dingen die mensen moeten kunnen doen om zelfstandig te kunnen leven. Chronische aandoeningen, zowel lichamelijke als psychische, kunnen dit dagelijks functioneren belemmeren. Daarmee komen ook de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven onder druk te staan.

Meer mensen hebben één of meer chronische aandoeningen
Steeds meer mensen worden oud met één of meerdere chronische aandoeningen. Deze aandoeningen kenmerken zich met een relatief lange ziekteduur en hebben vaak geen uitzicht op volledig herstel. Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid is het minder van belang welke chronische aandoening mensen exact hebben. Het feit dat zij een risico lopen zich beperkt te voelen in hun dagelijkse functioneren, onafhankelijk van een specifieke aandoening (lichamelijke en/of psychisch), telt zwaarder.Dagelijks functioneren is een van de dimensies van gezondheid

Lees verder over dit onderwerp door op de categorie 'Jongeren', 'Volwassenen' en 'Ouderen' te klikken. Alle cijfers over dit onderwerp zijn te vinden in de open data.Lees verder over Dagelijks functioneren:

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?