Buurtteams (jeugd en sociaal)

Let op: deze gegevens komen grotendeels uit het Utrechts Gezondheidsprofiel 2018. De komende tijd wordt deze tekst verder aangevuld.

Utrechters raken bekend met de buurtteams
Sinds drie jaar kunnen Utrechters met vragen rond zorg of ondersteuning terecht bij het buurtteam in de eigen wijk. 7% van de volwassenen (19+) gaf eind 2016 aan dat jaar contact te hebben gehad met een buurtteam. Lager opgeleide Utrechters, Utrechters met een migratieachtergrond, eenpersoonshuishoudens, eenoudergezinnen, 40- tot 65-jarigen en 80-plussers geven vaker dan gemiddeld aan dat ze contact hadden met een buurtteam, variërend van 11% tot 33%.
Inwoners waarderen de ondersteuning van het buurtteam gemiddeld met een 7,8. Onder sociaal kwetsbare Utrechters* is dit percentage hoger; twee derde heeft contact (gehad) met een buurtteam. 69% van deze laatste groep is tevreden over de hulp die ze gekregen hebben.
De buurtteams jeugd en gezin hebben in 2016 contact gehad met 19% van alle gezinnen in Utrecht. Dit waren 8.600 gezinnen, wat neerkomt op 19.000 individuele klanten. In Overvecht, Zuilen en Kanaleneiland-Noord is het bereik het grootst.

Voor de Wmo geldt daarbij dat veel mensen worden geholpen en begeleid door het buurtteam, dit wordt niet in de zorgregistratie meegenomen. In andere gemeenten is dit anders geregeld en wordt ook deze basiszorg als zorg geregistreerd.

Bronnen: Gezondheidspeiling 2016, Jaarverslag buurtteamorganisatie Sociaal 2016, Jaarverslag Lokalis 2016, Panel Meetellen 2017Lees verder over Buurtteams:

Categorie├źn

Algemeen

Eerdere berichten

Geen gearchiveerde artikelen gevonden

Gerelateerd

Geen gerelateerde artikelen gevonden
Kan deze website beter?