Beweging

63% van de Utrechtse volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijnen
Bijna twee derde van de Utrechtse volwassenen (19-64 jaar) voldoet aan de beweegrichtlijnen voor matig intensieve inspanning en spier- en botversterkende activiteiten. Vrouwen, 19 tot 34-jarigen en Utrechters met een hbo- of wo-opleiding voldoen vaker aan de beweegrichtlijnen.

63% van de Utrechtse volwassenen voldoet aan de beweegnorm. Utrechters met een hbo- of wo-opleiding voldoen vaker aan de beweegrichtlijnen.

Nieuwe beweegrichtlijnen
De Gezondheidsraad adviseerde in 2017 het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nieuwe beweegrichtlijnen:
• Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
• Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
• Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
• En: voorkom veel stilzitten.

De cijfers in deze tekst gaan over deze nieuwe beweegrichtlijnen. Het is daardoor niet mogelijk de gegevens met die uit eerdere metingen te vergelijken.

Bijna de helft van de Utrechters met een niet-westerse migratieachtergrond beweegt onvoldoende
48% van de Utrechters met een niet-westerse migratieachtergrond voldoet niet aan de beweegrichtlijnen. Zij bewegen minder vaak matig intensief en doen minder vaak bot- en spierversterkende activiteiten.

48% van de Utrechters met een niet-westerse migratieachtergrond voldoet niet aan de beweegrichtlijnen.
 
Utrechters uit de wijken Overvecht en Vleuten-De Meern voldoen minder vaak aan de beweegrichtlijnen:

In Overvecht voldoet 49% van de volwassenen aan de beweegrichtlijnen. In Vleuten-De Meern is dit 56%. Gemiddeld in Utrecht is dit 63%.Lees verder over Beweging:

Kan deze website beter?